به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل ازخبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدرضا لطفي ?? دي ماه ???? در شهر گرگان پا به عرصه هستي نهاد.
وي به مدت پنج سال در هنرستان موسيقي به فراگيري موسيقي پرداخت و اين هنر را نزد استاداني چون علي اکبر شهنازي، حبيبالله صالحي فرا گرفت.
پس از پايان هنرستان به دانشکده موسيقي راه يافت و به تکميل آموختههايش پرداخت.
خيلي زود در عرصه موسيقي به پيشرفتهاي چشمگيري دست يافت و در سال ???? جايزه نخست موسيقيدانان جوان را نيز کسب کرد.
لطفي در سال ???? به عضويت گروه علمي دانشکده موسيقي درآمد و در همين سال همکاري خود را با راديو آغاز کرد.
سال 1354 و اجراي راست پنجگاه همراه با محمدرضا شجريان، لطفي جوان را بيش از پيش به جامعه موسيقي معرفي کرد.
البته زوج لطفي و شجريان، در سالهاي بعد نيز شاهکارهاي بسياري را به موسيقي اصيلي ايراني ارائه کردند، که از جمله آنها ميتوان به آلبومهاي به ياد عارف(بيات ترک)، چهره به چهره(نوا)، سپيده( ماهور)، چشمه نوش(راست پنجگاه)، جان جان(سهگاه)، معماي هستي(شور)، عشق داند(ابوعطا)و مجموعههاي چاووش را نام برد.
وي همچنين به مدت يک سال و نيم به عنوان مدير گروه موسيقي دانشکده موسيقي هنرهاي زيباي تهران به فعاليت پرداخت و پس از چندي از اين سمت استعفا کرد.
در سال ???? گروه شيدا را راهاندازي کرد و به همراه گروه عارف به سرپرستي حسين عليزاده به بازخواني و اجراي دوباره آثار گذشتگان پرداخت.
از مهمترين فعاليتهاي لطفي راه اندازي کانون موسيقي چاووش با همکاري هنرمنداني چون حسين عليزاده، پرويز مشکاتيان و علي اکبر شکارچي بود.
در طي فعاليت چاووش آثاري از اين گروه به جاي ماند که به گفته بسياري از اساتيد جزو بهترين کارهاي موسيقي ايران به شمار ميروند.
پس از انحلال چاووش سفرهاي زيادي را براي برگزاري کنسرت به ايتاليا، فرانسه و آلمان کرد و در نهايت سال ???? به آمريکا رفت.
لطفي علاوه بر کنسرتهاي متعدد در سراسر آمريکا، مرکز فرهنگي هنري شيدا را در واشنگتن بنيان گذاشت.
وي سرانجام در سال 1384 به ايران بازگشت و فعاليت موسيقايي خود را در ايران پي گرفت.
بنياد موسيقي شيدا به سرپرستي لطفي در سالهاي اخير فعاليتهاي زيادي را درعرصه موسيقي اصيل ايراني انجام داده است که از جمله آنها ميتوان به راهاندازي چندين گروه در اين مجموعه نام برد.
از جمله قطعاتي که به بخشي از خاطره جمعي موسيقي دوستان مبدل شده است، ميتوان به چهره به چهره، تصنيف سپيده(ايران، اي سراي اميد)، سرخوشان نام برد.
از ديگر آلبوم هاي لطفي ميتوان به رمز عشق، گريه بيد، قافلهسالار، پروازعشق، خموشانه، به ياد درويش خان، يادواره استاد نورعلي برومند، هميشه در ميان، بال در بال، تنها يک خاطره، وطنم ايران، اي عاشقان اشاره کرد.